top of page

FileMaker ile entegre Android uygulaması


Yakın zamanda, kendisine özgü üretim ve muhasebe süreçlerini FileMaker tabanlı yazılımda yürüten müşterimiz için bir ihtiyaç gündeme geldi. Firma çalışanları, üretimden çıkan ürünlerin kendi müşterilerine teslimat süreçlerini de mobil uygulama üzerinde yönetmek istiyor.


Konu mobil uygulama geliştirme olunca iş farklı boyutlara evrildi. Gerek geliştirme maliyetleri, gerek donanım (telefon) maliyetleri ve gerekse merkezi yazılıma entegrasyon gibi başlıkları düşününce işin ciddiyeti arttı.


Fakat konu, FileMaker'ın esnek yapısı ve kolay geliştirme avantajları ile iş, düşündüğümüzden de kolay ve pratik bir şekilde hayata geçti. FileMaker'ın sunduğu hazır API yapısını Flutter üzerinden basit bir uygulamaya entegre ettik. Böylece APK ile Android telefonlara uygulama çıktısı alırken isteğe bağlı olarak "FileMaker Go" ile de iOS ortamı için uygulama elde edebilir olduk.


Uygulama basit bir arayüz ile görünse de arka tarafta FileMaker ile entegre bir şekilde CRUDL (create, read, update, delete) fonksiyonlarının birçoğun kullanılıyor.


iOS cihaz maliyetlerinden dolayı ve şöför arkadaşların hali hazırda kullanmakta olduğu telefonlar için, yani Android üzerinde geliştirildi.


Gerek lisans maliyetlerine gerekse de büyük bir eksik olan Android platformuna ürün çıkarma gibi başlıklara bir cevap olması hasebiyle güzel bir çözüm oldu.


Sizlerin de merkezde çalışan bir FileMaker tabanlı bir yazılımınız var ve "Bunu Android platformlarında nasıl kullandırırım?" sorusuna cevap arıyorsanız bu yöntemi pratik ve ekonomik bir çözüm olarak düşünebilirsiniz.


"Merkezi yazılımız FileMaker tabanlı değil ve yeni geliştirmelerde bu derece esnek değil" diyorsanız. Takipte kalınız...


Ürün Çalışma videosu



19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page